Home / Egyéb / Munkaruházat egészségügyi dolgozók számára

Munkaruházat egészségügyi dolgozók számára

A munkaruha olyan öltözet és tartozékai, amelyet a munkavállaló egészségének védelme, a munkakörén, a feladatainak ellátásán kívül hordott ruházatának megóvása céljából, az adott munkakörben, a feladat ellátása közben visel.

Orvos, ápoló (betegápolás), egészségügyi munka

Ártalmak, amelyeknek az orvosok, ápolók, egészségügyben dolgozók ki vannak téve: biológiai (humán fertőzések), mechanikai (tűszúrás, éles eszközök) és pszichikai ártalom (képernyő előtti). Ezektől való megóvás érdekében védőruhát (ing, nadrág vagy köpeny), védőszemüveget (fröccsenő anyagok ellen), védőkesztyűt kell viselniük.

Légzés védelemét szolgáló eszközök a következők lehetnek, egészségügyi papír szájmaszk – egy-, két-, illetve háromrétegű kivitelben. Kézvédő eszközként funkcionál az egyszerhasználatos nitril kesztyű, amely púderozott belsővel rendelkezik, vegyszerálló és mindkét kézen kiválóan használható, rugalmas. Lábvédő eszköz a klumpa, amelynek csúszásmentes fehér PU talpa, fehér bőr felsőrésze, antisztatikus, párnázott lábfejrésze van.

A védőcipőknek fontos szerepe van a munkavégzés során, kiválasztásuknál figyelembe kell venni, hogy a munkafolyamat során előfordulható veszélyek, elcsúszás, hőmérséklet, szúró-, vágó- vagy leeső tárgyak ellen védelmet nyújtson. Illetve, hogy megfeleljen az európai szabványnak az anyaga, a talpa, a bélése, a merevsége, kopássállósága, áteresztő képessége.

Orvos által igen kedvelt a Birkenstock fehér, bőrből készült klumpája, ápolók pedig szeretettel viselik a fehér birko-flor felsőrészű kétpántos papucsot. Mind a kettő megvásárolható webshopunkban, illetve budapesti üzletünkben,