Home / Egyéb / Hygge stílusról röviden

Hygge stílusról röviden

A dán hygge szót nem igazán lehet egyetlen magyar szóra lefordítani. Egy nehezen megfogalmazható hangulatot fejez ki, legközelebb hozzá talán a meghittség van. Ez az életérzés az, amely a dánokat jellemzi. Nem véletlenül halljuk, hogy a dán a legboldogabb nemzet a világon. A boldogság kialakításában épp úgy szerepet játszanak a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, mint az öltözködés.

A hygge legkevésbé sem a luxusra helyezi a hangsúlyt, ellenkezőleg, a stílus legyen minél egyszerűbb és természetközelibb. Komfortos, de nem bonyolult. A hygge koncepciója nem csak a trend. Minimalizmus a kulcs a hygge divatban. Előnyben részesítik a naturális színeket, gyakran viselnek feketét. Mindig az időjáráshoz megfelelően öltöznek. Rétegesen, esőben vízhatlan kabát, gumicsizma, nyáron Birkenstock papucs.

Néhány tipp a hygge ruhatárhoz:
1. Kötött ruhák gyakori viselése. A hygge szemlélet szerint a jó közérzet és a személyes kényelem fontosabb, mint hogy jól nézünk-e ki.
2. A kiegészítőket az évszaknak megfelelően kell megválasztani.
3. Védeni kell a szemet a napsugárzástól, erre a legjobb egy egyszerű, kifinomult stílusú napszemüveg választása.
4. Színsémák, finom árnyalatok kombinálása a ruhatárban.
5. Skandináv márkák előnyben részesítése, csak úgy, kint a Fjallraven svéd márka, amely nem csak stílusos, de praktikus is.