Home / Egyéb / Birkenstock papucsok tisztítása, ápolása

Birkenstock papucsok tisztítása, ápolása

Vásárlóink gyakran kérdezik, hogyan lehet, illetve érdemes a papucsokat tisztítani, ápolni. Ezért a következő blog bejegyzésben ezzel kapcsolatban szeretnénk nektek egy kicsit segíteni.

Szagtalaníts és fertőtleníts – házi praktika

A kellemetlen szagokra és tisztaságra jó megoldás lehet a szódabikarbóna. Ugyanis a könnyen beszerezhető csodaszer fertőtleníti és szagtalanítja a papucsokat és a szandálokat, ha beszórod őket belül alaposan a porral, majd egy éjszakára benne hagyod, reggel pedig kiöntöd belőlük a szódabikarbónát. Hasonló hatás érhető el hintőporral is, ami szintén felszívja a nedvességet néhány óra alatt a papucsok talpából.

Velúrtisztító spray
Ha nem igazán kedveled a házi praktikákat és egy kicsit szeretnéd alaposabban megtisztítani a belső talprészt, jobbnál jobb fertőtlenítő és szagtalanító cipőspray-k kaphatóak az erre szakosod üzletekben. Egyik kedves vásárlónk tippje, hogy velúrtisztító habbal kell befújni az érintett területet a papucs belsejében, majd óvatosan puha kefével megkefélni, hogy ne sértse fel a felületet, így távolítva el a talp izzadása által okozott kellemetlen szagokat és ujjlenyomatokat.

Parafalakk
Az idővel és a használattal a parafa talp külső részének lakkozása veszthet fényéből, parafavédő szerepéből, így igazán hasznos lehet a parafa talp külső részének újra lakkozása, ezzel növelve meg a papucsok élettartamát. Erre alkalmas lakkot Praktikerben és hasonló barkácsboltokban tudtok beszerezni.

Paste your AdWords Remarketing code here