Home / Egyéb / Kanken táskával a hát- és gerincproblémák ellen

Kanken táskával a hát- és gerincproblémák ellen

A legtöbb esetben a hátfájdalom mögött hétköznapi okok húzódnak meg és csak ritkábban fordul elő komoly betegség a háttérben. A felnőtteknél és a gyerekeknél egyaránt komoly problémákat okozhat a nem megfelelő táska használata.

Az iskolában és az iskolán kívül is megfelelő táskát célszerű hordani, ugyanis a félvállon hordott táska nagyon könnyen gerincferdüléshez vezethet, ami pedig hát- és derékfájdalomhoz. A hátitáskának azért van két vállpántja, hogy a táska súlya egyenletesen oszoljon el a hátunkon. Sajnos vannak olyan divatos táskák, amelyek csak jól néznek ki, de hát- és derékfájdalmat okozhatnak. Ha keresgélünk, könnyen találunk olyan táskát, amely praktikus, divatos és még a hátunkat is kíméli.

Ilyen divatos és praktikus táskára nagyon jó példa a Fjallraven márka Kanken táskája. A Kanken táska története 1970-ben kezdődött, amikor is a svéd statisztikák azt mutatták, hogy a lakosság 80%-a valamilyen gerincproblémával küszködik. A hátizsák 1978-ban dobták piacra, a svéd állam pedig úgy döntött, minden svéd kisiskolást megajándékoz vele, ezzel gondolva a hát- és gerincproblémák megelőzésére. Az akkoriban divatos egy vállon hordott sulitáskával ellentétben a Kankenben a tankönyvek súlya egyenletesen eloszlott a diákok hátán. A hátizsák azóta beleégett a skandináv életérzésbe, és generációk nőttek fel rajta.

Paste your AdWords Remarketing code here