Home / Egyéb / Hipster stílusról röviden

Hipster stílusról röviden

A hipster szó egy nemzetközi kifejezés, amely az 1940-es évek Amerikájában született meg. Azokat a fiatalokat jelöli, akik összetett ízlésvilágukkal, különc viselkedésükkel és az átlagtól távol álló divatjukkal akarnak kitűnni a tömegből. Tájékozottságuk sok mindenre kiterjed így a zenére, irodalomra, film- és képzőművészetre, továbbá számítástechnikára, politikára. A mai hipsterek leginkább az Y-generáció tagjai közül kerülnek ki. Ezek a fiatalok igyekeznek mindenről határozott véleményt formálni, sokat utaznak, jól beszélnek angolul. Vásárlási szokásukat tudatosság jellemzi, kedvelik a kézműves dolgokat, a minőségi termékeket és nem sajnálják rájuk a pénzt. Hazánkban a kifejezés a 2010-es évektől terjedt el igazán, leginkább az Euróvíziós Dalfesztiválra kijutott ByeAlexnek köszönhetően.

Na de lássuk csak, melyek azok a kellékek, amelyek egy hipster életében elégedhetetlenek:

1. “Szarukeretes”, túlméretezett szemüveg, akár dioptria nélkül is. Nem csak okosabbnak, de szexibbnek is tűnik tőle a viselője.

2. Tömegközlekedés helyett szívesen járnak biciklivel.

3. Megjelenésük változatos, ruhatárjuk kellékét alkotja a régies, vintage ruhadarabok, legyen az ténylegesen régi, turiból vásárolt, vagy akár új márkás darab. Vékony kardigán minden színben és mintában, vintage farmer vagy kabát. A lényeg az egyedi megjelenés, sajátos kombináció.

4. Az uniszex vászoncipő szintén elengedhetetlen viselet a hipsterek körében.

5. Arcszőrzet. A férfiak gyakran viselnek szakállat.

6. Manósapka, hátra tolva.
7. Ray Ban napszemüveg, illetve egyéb utánzatai.

8. Utoljára de semmiképp sem utolsó sorban a Birkenstock papucs. :)

Paste your AdWords Remarketing code here