Home / Egyéb / flip-flop papucs veszélyei

flip-flop papucs veszélyei

Nyáron a nagy melegben, amikor csak tudunk, igyekszünk papucsban járni, hogy ne főjön bele a cipőbe a lábunk. Ekkor, igen csak kedvelt lábbeli viselet a szinte mindenki által jól ismert flip-flop papucs. Habár sokan nem is gondolnák, de viselésük nagyon egészségtelen. De nézzük is mit értünk ez alatt.

Hát- és derékfájdalmat okozhat
Korábban már írtunk arról, hogy a megfelelő cipő kiválasztása rendkívül fontos, ugyanis komoly egészségügyi problémák előzhetünk meg ez által. A flip-flop papucsok napi több órás hordása hát- és a derékfájdalomhoz vezethetnek. A lapos, puha, kiképzés nélküli talp ugyanis nem tartja megfelelően a lábunkat, és a sarkunk is erősebben ütődik neki a kemény talajnak. Mindennapos hordása pedig akár gerinc elváltozásokat is vezethet.

Nem nyújt biztonságot a lábnak
A vékony talpat könnyen átszúrhatják az élesebb kő-, vagy üvegdarabok. Továbbá, ha belelépünk egy szegbe, szinte olyan, mintha mezítláb léptünk volna bele.

Fennáll a fertőzés veszélye
Az lábujj közötti, sokszor nem megfelelően kialakított, éles gumis rész könnyen felsértheti a bőrt, ami fertőzéshez vezethet. A kemény felső gumipánt pedig gyakran észrevétlenül vág bele a megduzzadt, izzadt lábba.

Egy szó, mint száz a flip-flop papucsot hiába gondolnánk praktikusnak, hiszen könnyű, szellős, kis helyen elfér, nem arra lett tervezve, hogy hosszabb időn keresztül járkáljunk benne. Helyettük válasszátok inkább az ortopéd orvosok által is ajánlott Birkenstock papucsokat, szandálokat, amelyek gyógyhatásuk mellett egyre nagyobb divat. A megfelelően kialakított talp- és felsőrésznek köszönhetően egész napos városnézésre és túrázásra is alkalmas lábbeli viselet.

Paste your AdWords Remarketing code here